De Fit Piggy missie!

In mijn 36-jarige bestaan heb ik al heel wat dieethypes voorbij zien komen. Koolhydraat arm, suikerloos, een brooddag, het ziekenhuisdieet, de 5 daagse detox  of het prachtige appel-ei dieet. Zelf heb ik ook diverse daarvan geprobeerd want wanneer je wat te zwaar bent, wil je zo snel mogelijk van die overtollige kilo’s af. De “quick-fix”. 

Al deze mooie plannen hebben een gemene deler: restricties en beperkingen. Logisch dat dat werkt want wanneer je bepaalde voedingsgroepen gaat weghalen, gaat je kcal inname al snel naar beneden. Het grote nadeel daarvan is dat alles wat niet mag alleen maar aantrekkelijker wordt, al dan niet een obsessie. Geloof me, ik heb mijzelf regelmatig de nodige beperkingen opgelegd om er vervolgens zo obsessief mee bezig te zijn dat de kans van falen gigantisch is. Lang vol te houden is een dergelijke beperking vaak allerminst. Wanneer je bijvoorbeeld geen suiker meer mag van jezelf, kan je wachten op het moment dat je met een sugar-high in een bad van marshmallows en snoepjes ligt omdat je in een moment van zwakte all out gaat.

Van het opleggen van regels en beperkingen wordt überhaupt niemand gelukkiger? Ik vraag mij sowieso af waarom we gezonder eten of afvallen associëren met lijden en afzien?

In plaats van rigoureuze restricties is het naar mijn idee een stuk duurzamer om wat meer te bewegen of slimme voedsel-wissels te doen. Gezond is naar mijn idee gevarieerd en, wel net zo belangrijk, erg lekker. Dan is het volhouden ook ineens een stuk aangenamer en makkelijker

Met Fit Piggy hoop ik een voedsel-wissel te kunnen bieden: Een Fit piggy treat in plaats van een stuk taart, een stuk chocolade of koek. Elke dag een stukje geluk dat past. Ik wil graag bijdragen door lekker én betere snacks te maken om zo veranderingen te maken die leuk zijn en makkelijk vol te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven