De sapkuur

Na een periode van lichamelijke verwaarlozing zit ik niet meer zo lekker in mijn vel. Een paar rolletjes over een veel te strakke spijkerbroek is niet echt lekker voor een happy mindset. Om zowel lichamelijke fitheid als geestelijke happiness na te jagen lijk een sapkuur de ideale oplossing. De naïeve ik is degene die op de voorgrond treed. Gerda op facebook zegt tenslotte dat het de perfecte oplossing is om in 4 dagen 5 kilo te verliezen. In 5 dagen een gezondere en blijere ik: dé perfecte quickfix. Na een korte zoekronde op het internet vind ik al snel een slow-juiced pakket. Slowjuiced.. geen idee maar klinkt fancy.
De logisch-denkende ik, die door de naïeve ik het zwijgen is opgelegd, weet donders goed dat het verliezen van een paar kilo een kwestie is van minder energie binnenkrijgen dan innemen. Ook weet deze ik dat die kilo’s die er door een paar dagen weinig of geen eten afgaan voornamelijk vocht is en er ook na nog eens 5 dagen weer gewoon aan zitten. Deze ik weet ook dat het niet de weg is naar een beter zelfbeeld.
Gerda schreef vervolgens dat een sapkuur de perfecte manier is om je lichaam even te resetten en je lichaam te ontgiften. Vanuit de hoek schreeuwt de logisch-denkende ik nog dat ik daar een lever voor heb maar dat negeert de naïeve ik maar even.
Eenmaal de sapkuur in huis start ik vol goed moed. Na een paar uur hoor ik niet alleen het gemopper van de logisch-denkende ik maar ook het geknor van mijn maag. Geluiden die overstemd worden door het luid geschreeuw van de zak M&M’s in de kast. Bij elk sapje voel ik mij beter. Het idee dat ik “goed bezig ben” en de discipline heb om zo streng voor mijzelf te zijn. In mijn achterhoofd worden de M&M’s geromantiseerd. De zoete smaak, de textuur van noot en chocolade, het kraken in mijn mond. Eigenlijk lonkte alles want alles wat ik mijzelf niet toe sta wordt in mijn hoofd groter en groter, lekkerder en lekkerder.

Tot het moment dat ik in een moment van verstandsverbijstering met mijn hand diep in de zak M&M’s zit, met de andere een zak chips pak en een mond vol koek. Een moment van compleet falen waardoor het gevoel van in controle is weggevaagd. Lichamelijk geen enkele stap dichterbij fitheid en mentaal een enorme dreun. De logisch denkende ik mag weer uit het hoekje en wisselt van plek met de naïeve ik.

(Gebaseerd op een waargebeurd verhaal)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven