Ijsjes!

Bij het zien van zonnestralen denk ik vrijwel direct aan ijs. Want wat is nou mooi weer zonder een heerlijk ijsje op zijn tijd. Wanneer ik vervolgens aan ijs denk, denk ik aan een Bumbum. Waarschijnlijk ken je hem niet. Het is een vreselijk ijsje. Zo eentje die alleen kinderen kiezen en waarvan je denkt: te raar. Dat verklaard waarschijnlijk ook gelijk waarom je het momenteel niet meer kan krijgen. 

Ik neem je even mee terug in de tijd: Wanneer ik vroeger met mijn opa op pad ging, eindigden we steevast de dag met het halen van een ijsje bij de lokale kroeg. Ik koos altijd de Bumbum. Een magnum-achtig ijsje maar dan had het roomijs aan de binnenkant de smaak van kauwgomballen. Omhuld met roze chocolade. Dit geheel kon je vasthouden aan een langwerpige kauwgom stok waar azuurblauw plastic omheen zat. Het was de bedoeling dat je na het verorberen van het ijsje nog uren kon genieten van dit kauwgom stokje. Je kwam echter van een koude kermis thuis want door de slechte kwaliteit kauwgom in combinatie met de vriezer was dit een korrelige emulsie wanneer je erop kauwde. Iets wat niet echt een prettig mondgevoel gaf.

Ik koos altijd de bumbum. Niet omdat het lekker was maar omdat de felle kleuren mij zoveel meer aanspraken dan de saaie andere ijsjes op de lijst. Deze voorliefde voor een overdaad aan kleur in eten laat ik momenteel los op de Fit Piggy creaties. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven