Mijn innerlijke “Negative Nelly”

Het klinkt eigenlijk best simpel. Toch blijkt het in de praktijk wat minder makkelijk. Je accepteert jezelf volledig, inclusief de dingen die niet leuk zijn. We hebben bijna allemaal een innerlijke criticus in ons die snoeihard is. De één kan deze makkelijk negeren maar anderen hebben het lastig met deze innerlijke stem. Het moet beter: slanker, productiever, grappiger, socialer, etc. Waar komt deze stem vandaan? Degene die in mij zit, is overduidelijk een vrouw want een “enorme bitch”. Ik noem haar vanaf nu: Negative Nelly. 

Om te weten waar deze stem vandaan komt moeten we diep graven. Ze is gevormd door de jaren heen. Het verleden en alles wat ik daarin heb meegemaakt heeft Negative Nelly gevoed en gevormd. Negative Nelly leeft voor deze negatieve dingen. Het ondervinden hiervan maakt haar sterker en sterker. Het falen van bij iets dat ik deed. Een stomme opmerking van iemand: heerlijk vond ze dat. Ze ging (en gaat) ook enorm goed op social media. Voornamelijk het vergelijken met perfecte plaatjes en succesverhalen. Het snoeren van de mond van Negative Nelly is pittig. Haar aanwezigheid is zo vanzelfsprekend dat ze eigenlijk niet meer opvalt. Ze blend perfect in bij de rest van mijn gedachten.  Gelukkig wordt de leefruimte van Negative Nelly steeds kleiner. Haar haatdragende ondertoon onderscheid ik makkelijk en het ontkrachten hiervan wordt met de dag simpelere. Het duurt niet lang meer voordat ze dakloos is.

Heb jij ook een Negative Nelly in je wonen? Om jouw Negative Nelly te ontmaskeren en te onderscheiden van de overige gedachten kan het helpen om haar (of misschien is die van jou een hem, hun, het, you name it) een ludieke naam te geven. 

Fit Piggy blog, Negative Nelly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven