
Ingrediënten:
150 gram (gecrushte) speculoos
25 gram boter
25 gram 0% suiker appelmoes
200 gram Erythritol
600 gram light cream cheese (bv Linessa van de Lidl)
10 gram Maizena
3 eieren
Verwarm de oven op 140 graden. Smelt de boter in een pannetje en voeg bij de speculoos en de appelmoes. Spray een vorm in met baking spray of vet het in met een beetje boter. Doe je mengsel boter, appelmoes en speculoos in de bakvorm en druk deze goed aan. Pak vervolgens een schone kom en doe hier de creamcheese in samen met de Erythritol. Meng dit even goed los. Doe vervolgens de eieren er één voor één in en klop ook deze even goed los. Als laatste roer je hier de maizena door zodat je een glad mengsel hebt. Stort dit bovenop je bodem, in de bakvorm.
Doe de bakvorm 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart vervolgens goed afkoelen voordat je het afmaakt. Uiteraard kan je het ook zonder topping eten. Zelf heb ik hem afgemaakt met 100 gram paarse chocolade, knettersuiker en galaxy sprinkles. Ik heb de taart vervolgens in 16 stukken verdeeld.
Enjoy!
Per stuk:
156 kcal
6,6 gram eiwit
13.9 gram koolhydraten
waarvan 5,4 gram suiker
7,9 gram vet
waarvan 2,5 gram verzadigd.