Selfcare sun.day

Het starten met Selfcare Sun.day is lastig. Om jullie een beetje context te geven:

We hebben allemaal meerdere “ikken” in ons schuilen. We hebben in ons meerdere subpersonen. Zie het alsof je een grote auto bent waarbij telkens een andere ik achter het stuur zit. Zo heb je bijvoorbeeld de perfectionistisch ik, de behulpzame ik, de slachtoffer ik etc. Iedereen heeft zijn eigen variatie van ikken waarbij sommige dominante aanwezig zijn: Die zitten shot gun of achter het stuur maar sommige zijn weggedrukt en wapperen mee aan de trekhaak. Een van de Ikken die we allemaal in ons hebben is de criticus waarbij deze bij sommige wat sterker ontwikkeld is dan bij een ander.

Mijn criticus is sterk. Gevormd door verschillende gebeurtenissen. Met als functie te zorgen dat ik niet gekwetst wordt of faal. Deze criticus is bikkelhard. En gaat hand in hand met een ik die ook prominent met zijn smoel tegen de voorruit zit: de perfectionist. Die laatste wil dat alles een 10 is en wanneer er ook maar enigszins sprake is van minder dan doe ik het gewoon niet. De criticus blij want dan is de kans op falen of afgaan 0.

Ook met Selfcare sun.day is dat uiteraard het geval. Een onderwerp wat momenteel veel besproken is. Wat heb ik hier dan nog op aan te vullen? De realistische ik weet dat ik hier wat op aan te vullen heb. Vanuit het perspectief moeder, ondernemer, streber. Vanuit mijn eigen valkuilen. Het gaat voor mij zoveel verder dan een goede relatie met voeding. Het is het vinden van een balans waarin eigen geluk op 1 staat. Ik weet dan namelijk dat ik een leukere vriendin, moeder en vrouw ben. Het gaat dan vervolgens niet alleen om lichamelijk goed in mijn vel zitten maar rust en overzicht in mijn hoofd hebben. Financieel gezond zijn, ruimte hebben om aandacht te besteden aan mijn spirituele kant, van mijn leefomgeving een fijne, gezellige en schone omgeving maken, van de mensen om mij heen te kunnen genieten en mijn emoties een plek te geven en te begrijpen.

Daarom ga ik het ook gewoon doen. Zet ik de criticus en de perfectionist even op de achterbank. En neem ik jullie mee in mijn auto.

X Nicky

1 gedachte over “Selfcare sun.day”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven